Leedu agrofirma tuli Virumaale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dotnuvos Projektai Rakvere esindust juhib Aivo Põld.
Dotnuvos Projektai Rakvere esindust juhib Aivo Põld. Foto: Arvet Mägi

Leedu börsifirma Linas Agro gruppi kuuluv UAB Dotnuvos Projektai, mis on üks suuremaid põllumajandustehnika, seemnete ja elevaatoriseadmete müüjaid Leedus, asutas Eestis oma tütarfirma, mille üks neljast esindusest asub Rakveres.



Ülemöödunud nädalal tutvustati endises Kesko Agro hoones, kus praegu tegutseb Viru Turg, UAB Dotnuvos Projektai Eesti tütarfirma ASi Dotnuvos Projektai tegemisi.

ASi Dotnuvos Projektai juhataja Toomas Kulu kõneles, et firma hakkab müüma Eestis kombaine, traktoreid ja põllumajandusmasinate tarvikuid, teraviljaladude seadmeid ning sertifitseeritud seemneid. UAB Dotnuvos Projektai on selliste tuntud  põllumajandustehnikat tootvate firmade nagu Case IH (USA), Kverneland Group (Norra) ja Cimbria (Taani) toodangu importija nii Eestis kui teistes Balti riikides.

Esindus Rakveres

Tartu, Tallinna ja Viljandi kõrval alustab üks ASi Dotnuvos Projektai esindustest tööd Rakveres.

Rakvere esinduse juhataja Aivo Põld ütles, et Eesti turule on sisenenud tugev Leedu agrofirma. “Meil on kindel majanduslik seljatagune, sest Leedu emafirma käive oli möödunud aastal 40 miljonit eurot,” rääkis Aivar Põld. Rakveres hakatakse müüma tuntud firmade nagu Case IH, Kverneland Group ja Cimbria tehnikat. Case IHi põllumajandusmasinaid on paljudel Virumaa põllumeestel. Varem tegeles aastaid nende sisseveoga Uhtna Talutehnika, kes nüüdseks on oma tegevuse lõpetanud.

Lisaks eespool nimetatud talutehnika müügile, hakatakse pakkuma veel tehnika hooldeteenust. “Plaanis on osutada ka sellist teenust, et klient saab soovi korral meie hoones ise oma masinat remontida. Meie poolt on spetsialistide konsultatsioonid ja varuosad,” lisas Aivo Põld.

Haljala vallas tegutseva Idavere Mõisa OÜ põllumees Andres Sillavee ütles, et tuli üritusele tutvuma uue firmaga. “Meie ettevõte kasutab neljandat aastat Case IHi põllumajandusmasinaid. Loomulikult oleme huvitatud koostööst uue ettevõttega, kes neid masinaid sisse toob,” rääkis Sillavee.

AS Dotnuvos Projektai Eesti sõsarettevõtte teine tähtis tegevussuund on seemnete paljundamine, ettevalmistamine ja müümine. Ettevõtte seemnetega tegeleva osakonna müügijuht-agronoom Aivar Jalakas rääkis, et seemneid on üle saja liigi.

Seemned põllumehele

“Müüakse Leedu põllumajandusinstituudi ja paljude rahvusvaheliste seemnekasvatusega tegelevate kompaniide teravilja-, rapsi-, suhkru- ja söödapeedi-, muru-, kaunvilja- ja muid seemneid. Tuntumad nendest on firmade DLF Trifolium, Saaten Union, Rapool, Maribo Seed jt seemned. Teraviljaseemneid me kahjuks sellel aastal ei müü, sest Leedu ja Läti on seemneviljast tühjaks ostetud,” nentis Aivar Jalakas.

Emafirma

• UAB Dotnuvos Projektai.
• Alustas tegevust 1996. aastal.
• 190 töötajat.
• Kuulub Leedu börsil noteeritud Linas Agro ettevõtete gruppi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles