Narva bastionide toetuseks süüdatakse suur maituli

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva bastionid on halvas seisus.
Narva bastionid on halvas seisus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Narva bastionide ümber süüdatakse30. aprilli õhtul sada lõket, et pöörata avalikkuse tähelepanu nende kaitserajatiste kurvale olukorrale.

Narva linnapea Tarmo Tammiste kutsub linnavõimu ja mitmete kodanikuühenduste nimel kõiki narvakaid osalema 30. aprilli õhtul aktsioonis, millega tahetakse nii Eesti kui ka laiema avalikkuse tähelepanu pöörata probleemidele, mis seotud lagunevate bastionimüüride ja kogu muistise alarahastamisele.


"Eestis on alati tehtud maituld aprilli viimasel õhtul. Olgu siis see, ilmselt kokkuvõttes suurim maituli sellel aastal, märgiks kõigile, et narvakad hoolivad sellest 17. sajandi suurmälestisest, mis ilma riigipoolse toeta vaikselt kaduvikku variseks," sõnas linnapea Tarmo Tammiste.


Tuled süüdatakse hämaruse saabudes piki bastionide välispiiri, markeerides niimoodi ka tänaseks juba hävinud bastionide osad. Lõkete ettevalmistamisel, süütamisel, valvamisel ja kustutamisel oodatakse osalema vabatahtlikke narvakaid. Lõkete asukohast lähtuvalt tehakse need kas metalltünnidesse või maapinnale, mis on eelnevalt kaitstud killustikalusega. Vabatahtlikke vajatakse ka järgneval päeval, et kõik jäljed lõketest likvideerida.


Aktsiooni korralduslikku poolt juhib SA Pro Narva, kaasatud on hulk vabatahtlikke Narva Muuseumist, TÜ Narva Kolledžist, mitmetest meediaorganisatsioonidest, ettevõtetest ja asutustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles