Tarval karvatuust jälle läinud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väge täis Tarva skulptuur Rakveres.
Väge täis Tarva skulptuur Rakveres. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Ajavahemikul 25.-28. aprillini on Rakvere vallimäel Tarva skulptuurilt jälle karvatuust ära varastatud.

Rakvere omavalitsus hindas kahjusummaks 2000 eurot. Ida prefektuuri pressiesindaja Marit Liik ütles, et juhtunu uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlus.

Rakvere abilinnapea Marko Torm tunnistas, et ei oska karvatuusti kadumist kommenteerida.

Tarva karvatuust läks metallivaraste saagiks läinud aasta suvel. Politsei jõudis pikanäpumeestele ka jälile, kuid nende süüd ei suudetud tõendada. Vahelejäänud hakkasid hämama ja väitsid, et leidsid selle kummalise pronksitüki prügikastist ning viisid seejärel metalli kokkuostu.

Tarvas sai olulise detaili tagasi tänavu 25. märtsil. „Ja tundub, et nüüd on selles tarvas võimu ja väge veel rohkem kui enne, sest kunstnik on siia veelgi rohkem panustanud,” ütles siis Rakvere linnapea Andres Jaadla ja andis mõista, et uus „tuust“ on eelmisest suurem ja seda on raskem ka lahti kangutada.

Tarva skulptuur avati Rakveres 2002. aasta 15. juunil. Kõhualust karvatuusti kujutava detaili lisas skulptor Tauno Kangro oma meeskonnaga aga alles kaks aastat hiljem, sest tarva valmimise käigus jäi see valajate eksituse tõttu kõrvale ja läks kaotsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles