Sõmeru heakorrapäev juhindub mõttest “Targu talgul talita”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõmeru valla vapp.
Sõmeru valla vapp. Foto: Graafika

Kuigi kampaania “Teeme ära!” veebilehel ei ole registreeritud Sõmeru vallas 7. mail korraldatavaid talguid, need ometi toimuvad.

“Meie talgujuhid pidasid internetis registreerumisest tähtsamaks kohalike elanikega vahetut suhtlemist ning selle läbi oli ka parem vajalike tööde pingerida koostada,” ütles Sõmeru keskkonnaspetsialist Maia Simkin.


Kevadised koristustalgud Sõmeru vallas toimuvad hüüdlause all “Targu talgul talita!”

Kogunetakse nii Ubjas, Kohalas, Uhtnas, Vaekülas, Kooväljal kui Sõmerul. Roodevälja koristustalgud said tehtud nädal tagasi.

“Koristustöödega püütakse valmis jõuda umbes kella kolmeks, mil vallas teeb ringi koristusauto, kes korjab peale kõik prügikotid, mis on juba koristuse käigus võimalikult sorteeritud – komposteeritav kraam eraldi, ohtlikud jäätmed eraldi ning muu olmeprügi eraldi. See aitab vältida prügikottide vedelemajäämist mitmeks päevaks või nädalaks teepervedele, kust nad pahatihti loodusesse tagasi jõuavad,” rääkis Maia Simkin.

Samal päeval sõidab mööda valda ringi ka ohtlike jäätmete kogumise auto, millega vallaelanikud saavad ära saata need jäätmed, mida ei tohi ladustada olmeprügi konteineritesse.

Eriline tähelepanu on Simkini sõnul Sõmeru vallas sel aastal hekkide korrastamisel, sest talvine suur lumi on neid kõvasti kahjustanud. Hekkide noorenduslõikusega tegeletakse nii Uhtnas, Ubjas kui Sõmerul.

“Mulda saavad tamme-, männi- ja kuuseistikud ning esimesed suvelilled. Värvi värskendatakse Sõmeru bussioote paviljonil. Targu talitades jõuab lühikese ajaga palju ära teha,” on Simkin kindel. Kõigis Sõmeru valla talgupaikades lõpeb talgupäev ühise söömaajaga, kus päevast ka kokkuvõtteid tehakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles