Viru malev korrastab talgupäeval eestlaste vanimaid kaitserajatisi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeme Ära logo.
Teeme Ära logo. Foto: Internet

Kodanikualgatuse Teeme Ära tänavuse ettevõtmisena toimub laupäeval, 7. mail üle-eestiline talgupäev. Eesti Muinsuskaitse Ümarlaud ja Viru malev kutsub talgupäeval, et üheskoos korda teha Virumaal muinsuskaitse objekte.

Kuna eestlaste vanimad kaitserajatised ja Eesti Kaitseliit kuuluvadkokku, siis on selline sõnum hea eeskuju järelkasvule.

Viru maleva kaitseliitlased kogunevad talgupäeval Pahnimäele, et minna võsast välja lõikama Pahnimäe kiviringvalli ja linnuse hoovi.

Viru maleva kaitseliitlane ja Pahnimäel talguid korraldav talgujuht nooremleitnant Sven Neudorf ütles, et kaasa lööma on oodatud kõik huvilised ja kui võimalik, siis oma
tööriistadega. "Ära kuluksid mootorsaed, võsasaed, kiinid, haaratsid. Kasutame ka maleva mootorsaage ja lihtsalt töökätele leiab tegevust," rääkis Neudorf.

Kaitseliitlased kogunevad Pahnimäe lääne küljel, kindluse väravas kell kümme. Lisainfot saab talgujuhilt Sven Neudorfilt numbril 52 69 470 .

"Muinaslinnused, maalinnad ja linnamäed, on meie kunagise vabaduse sümbolid. Kivist ordulinnused meie orjastamise sümbolid. Ordulinnuseidhoitakse korras ja märgistatakse riiklikest vahenditest, maalinnad ja
linnamäed on üldiselt võssa kasvanud ja märgistuseta. Tihti ei teatagi, et need üldse olemas on," rääkis Sven Neudorf.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles