Riik ütles Vaeküla kooli ehitajale lepingu üles

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaeküla kooli söökla asub peamajast enam kui saja meetri kaugusel vanas mõisahoones.
Vaeküla kooli söökla asub peamajast enam kui saja meetri kaugusel vanas mõisahoones. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) lõpetas reedel töövõtulepingu konsortsiumiga OÜ Elinord Ehitus ja Facio Ehituse AS Sõmeru vallas asuva Vaeküla Kooli hoonekompleksi ehitamiseks seoses lepingu tingimuste olulise rikkumisega.

Ehituslepingu täitmise käigus selgus RKAS-i teatel, et töövõtja ei suuda järgida ei ajagraafikus ega ehituslepingus sätestatud tähtaegu ning ehitaja mahajäämus ajagraafikust on hinnanguliselt viis kuud. "Oleme korduvalt pöördunud töövõtja poole ja juhtinud nende tähelepanu olulisele mahajäämusele ehituslepingus sätestatud tähtaegadest, mis seab tõsiselt ohtu koolikompleksi tähtaegse valmimise," ütles RKAS-i ehitusjuhtimisosakonna juhataja Igor Gerasenkov. "Andsime ehitajale mitmeid võimalusi tööde teostamisel tekkinud mahajäämuse likvideerimiseks, kuid paraku ei esitatud meile mahajäämuse kõrvaldamiseks vajalikku tegevuskava ega rakendanud asjakohaseid meetmeid, mistõttu olime sunnitud lepingu lõpetama," lisas Gerasenkov.

RKAS ning Elinord Ehitus OÜ ja Facio Ehituse AS sõlmisid ehitustööde töövõtulepingu Sõmeru vallas asuva Vaeküla kooli ehitustöödeks summas 53,1 miljonit krooni (3,4 miljonit eurot) möödunud aasta 14. juunil. Ehitustööd pidid esialgse ajakava kohaselt lõppema käesoleva aasta 21. juuliks. RKAS-i tellimusel alustati pooleli olevale ehitusobjekti ekspertiisiga, mille käigus fikseeritakse selle täpne seisukord. Uue ehitaja leidmiseks kuulutatakse välja hange juuni lõpus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles