Ulvis varastati unikaalne auto

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Just selline auto viidi ära Karli Uuspõllu  Ulvi külas asuvast garaažist.
Just selline auto viidi ära Karli Uuspõllu Ulvi külas asuvast garaažist. Foto: Internet

Esmaspäeval avastas Kabalas elav Karli Uuspõld, et Ulvi külas on garaažiboksist varastatud 1939. aastal valmistatud sõiduauto DKW Front Meister, milliseid on Eestis veel vaid viis.

Uuspõld rääkis, et tegeleb vanade asjade kogumisega. Unikaalse auto soetas ta 1984. aastal. Kuna Kabalas polnud võimalik sõidukit hoida, ostis ta garaažiboksi Ulvi külas.


Mehe sõnul olid vargad lahti muukinud garaažiboksi ukse luku ja pärast selle ka kinni pannud. "Eemalt midagi näha ei olnud, ainult lukku oli raske lahti teha," ütles Uuspõld.
Autol oli mootor küll korras, kuid sõita sellega ei saanud.

Uuspõllu hinnangul viidi sõiduk minema kas treileril või slepis. Mees arvas, et auto varastasid metallikratid, kuid mitte metalli kokkuostu viimiseks, vaid müügiks. Samast garaažikooperatiivist oli teisest boksist varastatud sõiduauto Moskvitš.


Uuspõllu sõnul pole keegi tema auto vastu huvi tundnud. Kevadel pakkus ta sõidukit soomlastele, kuid need seda osta ei soovinud.


Uuspõllu andmetele on selliseid autosid Eestis koos kahe restaureerimisjärgus sõidukiga kokku viis.
Uuspõld ei uskunud, et politsei auto üles leiab. Pigem tuleb unikaalne sõiduk välja uunikumide klubis või kui keegi seda kusagil müüa üritab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles