Ühinenud omavalitsus võib nimeks saada Viru-Kunda vald

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru-Nigula kirik.
Viru-Nigula kirik. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kunda linnavolikogu arutas teisipäeval Kunda linna ja Viru-Nigula valla ühinemislepingu projekti ja otsustas selle koos lisadega alates reedest avalikustada, et inimesed saaksid lepinguga tutvuda ja oma ettepanekuid teha.

 Kunda linnapea Allar Aron ütles, et lepingu projekti avalikustamisele järgnevad jaanuaris rahvakoosolekud, kus korraldatakse ka küsitlused, et teada saada, kas inimesed on ühinemise poolt või vastu.


Ühinemislepingu projekt ei ole Aroni sõnul päris lõplik, sest puudu on veel uue omavalitsuse nimi ja sümboolika. "Sümboolika suhtes on enam-vähem kokku lepitud, et vapp võiks jääda Kunda linna ja lipp Viru-Nigula valla oma," lausus Aron.


Nimevariantidest on praegu Kunda linnapea hinnangul kõige reaalsem Viru-Kunda vald.


Viru-Nigula vallavolikogu esimees Ain Tiivas ütles, et Viru-Nigula volikogu arutab ühinemislepingu projekti 17. detsembril. Tiivas uskus, et ka Viru-Nigula volikogu kiidab Viru-Kunda nime heaks, sest see on vallaski toetust leidnud.


"Kindlasti ei ole nimi aga lõplik, samuti nagu ühinemislepingu projekt, sest nii üks kui ka teine võivad muutuda jaanuaris algavate rahvakoosolekute käigus," lausus Tiivas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles