Stanisław Herbst sai Rakverre mälestusmärgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval avati kirikupargis Rakverest pärit Poola ajaloolasele professor Stanisław Herbstile mälestuskivi.
Kolmapäeval avati kirikupargis Rakverest pärit Poola ajaloolasele professor Stanisław Herbstile mälestuskivi. Foto: Sergei Klaasen

Kolmapäeval avati kirikupargis Rakverest pärit Poola ajaloolasele professor Stanisław Herbstile (1907-1973) mälestuskivi.


Avamistseremooniast võttis osa Poola suursaadik Eestis Tomasz Chłoń, samuti Poola vabariigi konsul Eestis Piotr Starzynski, kohal olid Rakvere linnavalitsuse esindajad.



Suursaadik Tomasz Chłoń ütles muu hulgas, et Rakvere kirikupark on saanud Poola saatkonna jaoks tähtsaimaks paigaks ja et professor ise tunneks sündmuse üle kindlasti suurt uhkust.



Suursaadik tänas siiralt mälestusmärgi püstitamise initsiaatorit, Tallinna ülikooli emeriitprofessorit Raimo Pullatit, kes samuti kohal viibis, Rakvere linnavalitsust ja linnapead isiklikult.



Pidulikule sündmusele olid tulnud ka Stanisław Herbsti lähedased - poeg Marcin Herbst ja tütar Maria Herbst, kes oma sõnavõtus rääkis isa seostest Rakverega.



Rahvusvaheliselt tuntud ajaloolane, Poola Ajaloolaste Ühingu pikaaegne president, professor doktor Herbst nägi ilmavalgust 12. juulil 1907 Rakveres aktsiisiametniku perekonnas. Ta on enam kui 600 teadustöö autor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles