Relvastatud röövlid tungisid Aaspere postkontorisse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aaspere postkontor.
Aaspere postkontor. Foto: Teet Suur

Täna kella kümne paiku hommikul sisenesid Haljala vallas asuvasse Aaspere postkontorisse kaks maskides meest.

Püstolitaolise esemega klienditeenindajat ähvardades röövisid mehed kinnitamata andmetel umbes 40 000 krooni, summa täpne suurus on selgitamisel. Pärast raha saamist lahkusid isikud sündmuskohalt.


Röövi ajal oli postkontoris klienditeenindaja, kes vahejuhtumis vigastada ei saanud.

Ida politseiprefektuuri Rakvere osakond on alustanud juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb röövimist, kui see on toime pandud grupi poolt relvana kasutatava esemega ähvardades ja näo varjamisega maskiga.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Mari Luugi sõnul pole kedagi kinni peetud.

Aaspere raamatukoguhoidja Kaia Kaljuvee kinnitas, et rööv toimus. "Olen kuulnud, et postkontori töötaja oli üsna šokis, kuid rohkemat ei tea," sõnas Kaljuvee.

Ta lisas, et mitmed raamatukokku põiganud inimesed olid plaaninud täna postkontorisse minna, kuid olid mures, et kas pensioniraha ikka saab, sest see viidi röövlite poolt ära.

Kaia Kaljuvee sõnul oli vahejuhtum Aaspere inimeste jaoks ootamatu, sest tegemist on rahuliku kandiga, kus kuritegevus praktiliselt puudub.

Eesti Posti pressiesindaja Inge Suderi sõnul oli postkontor täna suletud, homme jätkub töö aga tavapäraselt. 

Eesti Post on teinud konkurentsiametile taotluse Aaspere postkontori sulgemiseks. Tõenäoliselt lõpetab see tegevuse tänavu esimesel poolaastal. 

Aasperes toimunu kohta alustatud kriminaalmenetlust juhib Viru ringkonnaprokuratuur, menetleb Ida politseiprefektuur.

Röövimise eest näeb karistusseadustik ette kohtus süüdimõistmisel kuni viieteistaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles