Rakvere alllinn ootab avastamist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere on huvitatud sellest, et linnast ei jääks meelde ainult vallimägi ja linnus, vaid nad tuleks ka kesklinna.
Rakvere on huvitatud sellest, et linnast ei jääks meelde ainult vallimägi ja linnus, vaid nad tuleks ka kesklinna. Foto: Arvet Mägi

Rakvere linnavolikogus tekkis elav arutelu linna turismiinfokeskuse edasise staatuse üle ja selle vajalikkusest Rakvere linna tutvustamisel.

Arutelu põhjustas sihtfinantseerimise leping, mis sõlmitakse linna ja ettevõtluse arendamise sihtasutuse (EAS) vahel Rakvere turismiinfokeskuse (TIK) edasise tegevuse korraldamiseks ja mille sõlmimiseks oli vaja volikogu nõusolekut.


Linnapea Andres Jaadla selgitas lepingu mõtet sellega, et riik annab infokeskused lihtsalt omavalitsustele üle, kuna ta on oma funktsiooni täitnud ja kõikidesse maakonnakeskustesse turismiinfopunktid loonud.

Nõusolek saadi ja lepingu sisu suhtes vaidlusi ei tekkinud, küll vahetati mõtteid TIKi edaspidiste funktsioonide üle.

Turistid kesklinna

Volikogu majanduskomisjoni esimees Rainer Miltop avaldas arvamust, et kui Rakvere linn soovib ennast müüa turismikeskusena, siis on infokeskuse võtmine linna käsutusse mõistlik tegevus.

Rainer Miltopi ütlusil on Rakvere linna suurimaks probleemiks praegu turistide meelitamine vallimäe linnusest alllinna.

Tema sõnul on kahjuks nii, et pärast linnuse külastamist ja tarvaga tõtt vaatamist istuvad turistid Vallikraavi tänavale pargitud bussidesse ja sõidavad linnast minema kas Tallinna või Narva poole. "Arvestuslikult külastab vallimäge

150 000 inimest ja kui igaüks neist kas või sada krooni Rakvere linna jätaks, siis milline summa oleks see linna ettevõtlusele," rääkis ta.

"Need 150 000 inimest ei satu linnusesse juhuslikult, selle taga on suur sihipärane töö."

Volikogus leiti, et infokeskuse tööks ei piisa ainult, kui seal inimene istub, vaid olema peavad ka atraktiivsed infomaterjalid.

Lisaks peaks ta aktiivselt tutvustama linna muudes infokanalites, sealhulgas tegema koostööd nii turismifirmade kui giididega.

Edasine arutelu jätkus informatsiooni kui sellise üle. Volikogu esimees Mihkel Juhkami avaldas arvamust, et Rakveres on igal organisatsioonil oma infoväljund - spordikeskusel oma, teatril oma ja kultuuriüritustel oma. "See kõik tuleks koondada, et nii linna külalistel kui kohalikel ettevõtjatel oleks lihtne seda kätte saada," ütles ta.

Lepingu sisu
Linna ja EASi vahel sõlmitava lepingu alusel finantseerib EAS järgneva kahe aasta jooksul jätkuvalt Rakvere turismiinfokeskust ligikaudu 268 000 krooniga aastas. Rakvere linn omakorda peab tagama keskuse tegutsemise turismiinfokeskusena majandus- ja kommunikatsiooniministri vastavat ala reguleeriva määruse nõuete kohaselt.

Lepingu järgi peab TIK olema klientidele avatud 15. maist kuni 15. septembrini iga päev vähemalt kuus tundi ja 16. septembrist 14. maini vähemalt esmaspäevast reedeni kella 14-17.

EAS kohustab finantseerima TIKi tegevust, kui linnapoolsed kohustused on täidetud, kuni 2010. aasta lõpuni. Lepinguperioodi lõppemise järel on linnal õigus taotleda sihtfinantseeringu jätkamist vastavalt riikliku turismi arengukavale kuni aastani 2013, see annaks linnale võimaluse täiendavaks rahasüstiks turismi arendamisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles