Rakveres alustas tööd sumokool

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil sumokooli õpetaja Fausto Gobbi (paremal) koos Tanel Valdnaga.
Pildil sumokooli õpetaja Fausto Gobbi (paremal) koos Tanel Valdnaga. Foto: Erakogu

Alates sellest aastast alustas Rakveres tegevust Eesti esimene sumoklubi, mis kannab nime K&F rahvusvaheline sumokool.



Klubi eestvedajateks on Eesti üks tuntumaid  naissumomaadlejaid, 2000. aasta MM-il Eestile absoluutkaalus hõbeda ja aasta varem samas kaalukategoorias pronksi võitnud Kairi Kuur ning itaallane Fausto Gobbi, kes on mitmekordne Itaalia meister nii juudos kui ka sumos.

Sumokooli treeningud toimuvad Rakvere spordihallis ning kooli eesmärgiks on sumo edendamine nii laste kui ka täiskasvanute hulgas.

Läinud pühapäeval Vinnis toimunud laste U8 ja U10 Eesti meistrivõistlustel oldi esmakordselt väljas oma võistkonnaga, kuhu kuulusid Kalju Höövelson, Aleksander Kampus, Tanel ja Marek Valdna.

Klubi esimese medali - hõbeda - tõi Tanel Valdna poiste U8 vanuseklassi kuni 35 kg kategoorias. Aleksander Kampus saavutas sama vanade poiste kuni 30 kg kategoorias neljanda koha.

K&F sumokooli täiskasvanute järgmiseks võistluseks on Milano Sumo Open 2009, mis on järjekorras kolmas ja kuhu tulevad kokku maailma parimad sumomaadlejad kuni 15 riigist.

Eesti sumokoondis on osalenud sellel turniiril kahel eelneval aastal, kuid tänavu paraku võistlusel osalemiseks ressursse ei leitud. Nii sõidab seekord Milanosse Eestit esindama K&F sumokooli täiskasvanute võistkond.

Võistkonna üheks kogenumaks liikmeks on mitmekordne Eesti meister sumos Meelis Höövelson, kel on samuti kogemusi erinevatelt rahvusvahelistelt turniiridelt, sealhulgas ka meeskondlik viies koht eelmise aasta Milano Sumo Open turniirilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles