Taksofirmad plaanivad sõiduhindu langetada

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksofirmad ei välista sõidukilomeetri hinna odavnemist, sest kliente jääb järjest vähemaks.
Taksofirmad ei välista sõidukilomeetri hinna odavnemist, sest kliente jääb järjest vähemaks. Foto: Teet Suur

Rakveres tegutsevad taksofirmad ei välista lähitulevikus sõidukilomeetri hinna mõningast odavnemist, sest kliente jääb järjest vähemaks.


Tallinna taksofirmad teatasid, et langetasid või langetavad lähipäevil sõidutariife, sõidukilomeetri eest küsib mõni pealinna ettevõte nüüd alla viie krooni.



Rakveres tegutsevate taksofirmade juhid ütlesid, et nemad sellise hinnaralliga kaasa ei lähe, kuid võimalik, et taksosõit lähiajal siiski veidi odavneb.


Duo Takso OÜ juhataja Gunnar Kaasik lausus, et ettevõte on praegu äraootaval seisukohal, kuid ei välistanud, et sõiduhinnad võivad lähemal ajal mõnevõrra langeda.

"Ootame ja vaatame, mida konkurendid teevad," sõnas Kaasik ning möönis, et viimasel ajal on klientide arv oluliselt langenud.

Olukord pealinnast erinev
Kaasik lisas, et Tallinna olukorda ei saa Rakvere omaga päris võrrelda.

"Muidugi me võiksime ka langetada sõidukilomeetri hinna seitsmele kroonile ja tõsta sõidualustustasu, kuid kokkuvõttes läheks see kliendile kallimaks."

Kaasik ütles, et nende ettevõtte taksodel on praegu sõidualustamistasu 20 krooni ning sõidukilomeetri hind kümme krooni, Tallinnas küsitakse aga sõidualustustasu keskmiselt 40-45 krooni.

Rakvere Takso OÜ juhataja Aivar Keskküla lausus, et nemad sõidukilomeetri hinda, mis praegu on kümme krooni, langetada ei plaani.

"Kui bensiinihind tõusis, siis me hinda ei tõstnud, see on päris pikka aega samal tasemel püsinud," sõnas Keskküla ja märkis samuti, et olukorda pealinna taksonduses ei saa võrrelda olukorraga maapiirkondades, kus olud on hoopis teised.

R-Takso OÜ juhataja Risto Laeks ütles, et mõningane hinnalangus on lähitulevikus võimalik, aga millal ja kui palju sõit odavamaks läheb, ei osanud ta öelda.

"Vaatame, mida konkurendid teevad. Ning peame arvestama ka, kas bensiinihind võimaldab tariife langetada," sõnas Laeks.

Kliente väga vähe

Villa Takso OÜ taksojuht Peeter Vodja ütles, et sõitjaid on väga vähe.

"Olen kella poole kaheksast tööl, selle aja jooksul on olnud kolm klienti. Tellijad on olnud firmad, platsi pealt pole keegi tulnud," rääkis Vodja eile pärastlõunal ning lisas, et viimasel ajal pole ka erilist vahet, kas on nädalavahetus või kesknädal, kliente on ikka kasinalt.

Villa Takso sõidukilomeetri eest küsitakse üheksa krooni. "Hinnaklass on kõigil siinsetel teenusepakkujatel üks," lausus Vodja, kelle sõnul on ettevõttes Villa Takso hindade langetamisest juttu olnud.

"Ilmselt tulevad uued hinnad ning ka eraldi soodustariif," ütles Vodja.

Temagi sõnul ei saa Lääne-Virumaa olukorda võrrelda olukorraga Tallinnas.

"Tallinnas on nii, et lähed sõitma teise linna otsa, saad järgmise kliendi sealt. Meie läheme näiteks Väike-Maarjasse, tuleme tühjalt tagasi," põhjendas Vodja.

Eraettevõtjast taksojuht, kes oma nime avalikustama ei soostunud, ütles, et konkurents on tihe ja kliente vähe, kuid kümnekroonist kilomeetrihinda palju langetada ei saa.

"Võimalik, et krooni võrra tuleb seda teha," sõnas mees. Ta lisas, et suuremaks probleemiks kui teenuse hind on praegu taksonduses valitsev segadus.

"Nüüd peavad olema igas taksos autojuhi foto ja nimega teenindajakaardid, aga paljudel neid pole. Samas ei kontrolli selle ja teiste nõuete täitmist mitte keegi," tõi taksojuht näite.


• Rakveres tegutsevate taksofirmade sõidukilomeetri hind on üheksa-kümme krooni.
• Taksojuhtide hinnangul osutab Rakveres sõitjateveo teenust kuni 60 firmade ning eraettevõtjate taksot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles