Rakvere teater viib ellu vabamaksu kultuuri

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere teater.
Rakvere teater. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Rakvere teater jätkab jaanuaris "maksuvaba kultuuriga" alanud sotsiaalpoliitilist kampaaniat veebruaris ettevõtmisega "vabamaksu kultuur".


"Kui jaanuaris alustasime "maksuvaba kultuuriga" ja pakkusime jaanuari ja veebruari etenduste pileteid 18% soodsamalt, oli see teatripoolne seisukohavõtt riigipoolsele kultuuriürituste käibemaksu tõusule 5 protsendilt 18-le.



Veebruari alguses tutvustame põhimõtet "vabamaksu kultuur" ehk maksa teatrielamuse eest vabalt valitud summa," selgitas Rakvere teatri reklaamijuht Kristo Kruusman.



"Vabamaksu kultuur" puudutab ühte etendust igal veebruari nädalal: 5. veebruari etendust "Päeva lõpus", 12. veebruari etendust "Creeps", 18. veebruari "Mina, naine" ja 26. veebruari "12 tooli".



Kruusmani sõnul tähendab vabamaks, et piletil kindlat hinda ei ole ja inimene saab teatriskäigu eest maksta vastavalt südametunnistusele - nii vähe, kui ta tahab, ja nii palju, kui ta soovib, vastavalt saadud elamusele.



"Kuigi praegune piletihind on miinimum, millega teater toime tuleb, tuletame veebruari lausega meelde, et kultuuri väärtust ei saa lõpuni raamidesse suruda või numbriga väljendada. Et see nii toimib, on ainult kokkuleppeline ja võiks vabalt olla ka teisiti," ütles Kruusman.



Kampaania eesmärk on tuua inimesed kodunt välja. Rakvere teater pakub selleks võimaluse.



"Ühtlasi tuletab teater selle kaudu meelde, et kultuur ongi südametunnistuse või hinge asi. Kuigi enamikul juhtudel on kultuurielamuse eest kehtestatud kindel hind, katsetame teist teed ja laseme inimesel seekord ise otsustada," rääkis reklaamijuht ja lisas, et kõik valitud lavastused on väärtteater, nii nagu kinos kasutatakse mõistet väärtfilm.



"Teater tahab rõhutada, et isegi rasketel aegadel on kultuurielamus see, mis ei kaota väärtust, ja asjade kogumise asemel või selle asemel, et kurvastada, et praeguses raskemas olukorras ei saa asju koguda, tuleks minna näitusele, teatrisse, kinno või võtta kätte raamat," lausus ta.



Vabamaksu kohti saab broneerida Rakvere teatri kassas või kohvikus. Valida on nelja mainitud etenduse vahel.



"Inimene tuleb teatrisse, naudib etendust ja maksab nii vähe, kui tahab, ja nii palju, kui soovib, vastavalt saadud elamusele," kinnitas Kristo Kruusman. Vabamaksu kohti on piiratud kogus ja kuni kümme ühe broneerija kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles