Vilde kirjandusauhind valis kuus kandidaatteost

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reet Tomband.
Reet Tomband. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eduard Vilde kirjandusauhinnale kandideerib esimese valiku põhjal kuus 2008. aastal ilmunud teost: Katrin Reimuse "Kus tramm ei käi", Mari Saadi "Lasnamäe lunastaja", Rein Raua "Vend", Lehte Hainsalu "Mineviku tulevik", Margit Kilumetsa "Kersti Kreismann. Paljajalu kõrrepõllul" ja Maria Kupinskaja "Minu Alaska. Kasvatamas kelgukoeri ja iseennast".


"Esimese kaalumisega jäid sõelale need teosed, aga kuna otsus langeb kuu aja pärast, oleme valmis kuulama häid nõuandeid ja soovitusi nimekirja asjus," ütles auhinnakomisjoni liige, Lääne-Virumaa keskraamatukogu laste- ja noorteosakonna juhataja Reet Tomband.



Eduard Vilde kirjandusauhind asutati Pajustis Eduard Vilde nimelise kolhoosi kirjandusklubi initsiatiivil 1965. aastal, kui tähistati kirjaniku 100. sünniaastapäeva.



Auhinna väljaandmist jätkas Vinni valla kultuurikapital ning 1999. aastast Vinni vallavalitsus. Otsuse langetab auhinnakomisjon igal aastal 4. märtsiks, Eduard Vilde sünnipäevaks.



Kui preemiaväärilist teost ei leita, jääb auhind välja andmata.



Esimese Vilde-auhinna pälvis aastal 1965 Rudolf Sirge romaan "Maa ja rahvas", mullu pärjati 39. laureaadiks Andrus Kiviräha teos "Mees, kes teadis ussisõnu". Viiel aastal on jäänud auhind välja andmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles