Kohus karistas leedulastest libapolitseinikke

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viru maakohtu Rakvere kohtumaja määras Leedust pärit 20aastasele Aurimas Petrikonisele(20) ja 36aastast Kristina Kujacinskaitele Lääne-Virus toime pandud pettuste eest kolmeaastase vanglakaristuse, millest osa tuleb neil kanda reaalselt.


Petrikonis peab mõistetud kolmest aastast reaalselt trellide taga veetma aasta, Kujacinskaite kaheksa kuud. Karistuse kandmise algust hakatakse arvestama vahistamise kuupäevast ehk eelmise aasta 18. augustist. Seega peavad mõlemad jõustunud kohtuotsuse korral veel mõnda aega trellide taga veetma.

Pärast reaalse vanglakaristuse kandmist saadetakse Petrikonis ja Kujacinskaite Eestist välja ja neile kohaldatakse kohtuotsuse alusel viieks aastaks Eestisse sissesõidukeeld.

Mõlemad süüdimõistetud peavad lisaks kohtukuludele tasuma kannatanutele tehtud varalise kahju kokku 75 500 krooni.
Maakohus mõistis mõlemad süüdi paragrahvi alusel, mis käsitleb varalise kasu saamist tegelikest asjaoludest teadvalt ebaõige ettekujutise loomise teel. Kohtuotsust on võimalik edasi kaevata Tartu ringkonnakohtusse.

Süüdistuse järgi lõid Petrikonis ja Kujacinskaite koos eeluurimisel tuvastamata isikuga eelmise aasta 10. augusti õhtul Lääne-Virumaal elavale 68aastasele naisele ettekujutuse, et tema poeg tegi inimese hukuga lõppenud liiklusõnnetuse ja on politseis.

Naisele helistaja tutvustaski end politseinikuna ja selgitas, et liiklusõnnetuses hukkunu abikaasale on vaja anda 3000 eurot või 50 000 krooni. Keeldumise korral ootab poega seitsmaaastane vanglakaristus.

Naine nõustus raha tasuma ja mõne aja pärast ilmus tema korterisse Kristina Kujacinskaite, kes sai nõutud 50 000 krooni.

18. augustil tegutsesid Petrikonis ja Kujacinskaite koos eeluurimisel tuvastamata isikutega ja Laimise-nimelise mehega. Eakale naisele esitatud jutt oli sama, et poeg sattus liiklusõnnetusse, kus on kannatanuid. Poja päästmiseks andis naine vahendajana esinenud Kujacinskaitele 8000 krooni.

Samal päeval kasvas ka petturite isu ning liiklusõnnetuse väidetava põhjustaja päästmiseks küsiti juba 5000 eurot. Pettuse ohvriks langenud naisterahvas andis 13 000 krooni, kuid õige pea tegi ta kindlaks, et tema pojaga on kõik korras ja mingit avariid pole olnud.

18.augustil õnnestus Petrikonisel, Kujacinskaitel ja nende kaasosalistel petta õnnetutelt naistelt välja kokku 101 500 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles