Vohnjas asub Baltimaade ainus kuulkraanitehas

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Ruuto.
Raivo Ruuto. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Seal, kus Vohnja külas hakkavad silma suured kaarhallid, asub praegu teadaolevalt ainuke Baltimaade kuulkraanitehas.


"Elame sa­mas maailmas, kus teisedki, keeruline on, tuleb roh­kem vae­va näha, aga tööd on võimalik leida," kostab OÜ Tem­per pealik Rein Ruu­to, kes koos poeg Raivo ja tütrepojaga et­te­võtet käi­gus hoiab, pak­kudes tööd 15-20 kohalikule ja Kad­rina mehele.



Väike tööstus valmistab suuri metallkonstruktsioone, mis varem olid nõutud Eesti ehitustel, nüüdseks on see turunišš aga kokku tõmbunud. Tehakse ka kuulkraane, mida turustatakse põhiliselt Rootsi, ning energeetilisi seadmeid, mahuteid, korstnaid.



"Tuleb olla paindlik, seepärast tegelemegi mitmes suunas," rääkis Raivo Ruuto.



Meeste meelest on Vohnja hea koht töö tegemiseks väikeses tööstuses - pole Tallinnast kaugel. Vohnja kül­la mahub aga veel teinegi ettevõte - OÜ Krooton, mis toodab puidust kau­baaluseid. Jõuludest kuni veebruari keskpaigani oli töökoda vaikne, kuid nüüd asuti täitma Soome tellimusi.



Kaubaaluseid teevad kümme kohalikku, eeskätt noored ja pensioniikka kalduvad külaelanikud.



"Ise ma olen olnud Vohn­jaga seotud üle kolmekümne aasta. Vene ajal olin kolhoosis tööl. Vohnja on normaalne sõbralik Eesti küla," leidis OÜ Krooton omanik Maanus Rand.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles