Rakvere linnapea Andres Jaadla naasis reformierakonda

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jaadla.
Andres Jaadla. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eelmiste kohalike valimiste järel reformierakonnast välja heidetud Rakvere linnapea Andres Jaadla võeti täna samasse parteisse tagasi.



"Rakvere piirkond tegi erakonna juhatusele ettepaneku ta tagasi võtta, sest meie toetame Andres Jaadla tegevust linnapeana," ütles reformierakonna Rakvere piirkonna esimees Maie Urbas. Ta ei kinnitanud, et Jaadlast saab ka uute kohalike omavalitsuste valimiste eel linnapeakandidaat.

Reformierakonna Lääne-Virumaa piirkonna juht Kristiina Ojuland ütles, et Andres Jaadla on tore ja tegus inimene, tal on alati uued ideed ja värsked mõtted ning just sellised inimesed on ka reformierakonnas. „Vaatamata sellele, et viimased aastad on Andres olnud poliitiliselt sõltumatu, ei ole ta oma maailmavaadet muutnud," ütles Ojuland.

Jaadla heideti reformierakonnast välja 2005. aasta oktoobris pärast arusaamatusi kohalikel valimistel. Jaadla kandideeris toonastel valimistel valimisliidu Kodulinn Rakvere nimekirjas, kuuludes samal ajal reformierakonda.

„Meie erakonna liige oli Kodulinna Rakvere linnapea ja erakond ise samal ajal opositsioonis," selgitas tollane piirkonna esimees Ants Leemets.

Valimisliit Kodulinn Rakvere haaras võimukõneluste järel koalitsiooni sotsiaaldemokraatliku erakonna ja praeguse IRLi, jättes kõrvale reformierakonna, keskerakonna ja rahvaliidu.

Leemets lisas, et asjad on muutunud ning tema on juba tükk aega seda meelt, et Jaadla tuleks tagasi.
Ants Leemets ise kuulub nüüd reformierakonna Tallinna piirkonda ning tänavustel kohalikel valimistel Rakveres ei osale. Oma osalemist Tallinnas pole ta veel otsustanud.

Järgmised kohalike volikogude valimised toimuvad tänavu 18. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles