Raadio Viru püüdleb mitmekesisuse poole

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadiohääled Marleen Mehiste ja Ego Eistre.
Raadiohääled Marleen Mehiste ja Ego Eistre. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Raadio Viru programmi tegemise on üle võtnud noor meeskond, kes tahab pakkuda saateid ka vanemale kuulajale.


Mullu septembris Raadio Viru programmi tegema asunud OÜ ARKA Agentuur lõpetas raadiotöö novembri lõpus.


"Lõpetamise põhjus oli lihtne - tahtsime koondada oma tegevuse siiski ühele suunale, üritusturundusele. Majanduse hetkeolukord meediaga tegelemist ei soosinud. Aga investeerisime sinna palju ning tõime raadio madalseisust välja," kommenteeris Lembit Ari­kai­nen OÜ ARKA Agentuurist.

Noored raadiohääled
Kolm kuud on olnud Raadio Virul uued tegijad ning stuu­diogi asub uues kohas Rak­veres Rägavere tee 35.
Praegune eest­vedaja Kaido Kaasik oli varem Arka Agen­tuuri poolt palgatud programmijuhiks ning kui Arka raadioga lõpetas, otsustas Kaasik koos elukaasla­se Kadi Eigiga luua OÜ K&K Media ja võtta programmitegemise üle. Raa­dio Viru oma­nikfirma on juba aastaid OÜ MKS Grupp, kellele ollakse rentnikuks.

Praegu on päevaseid eetrihääli neli, peale Kaido Kaasiku ka Ego Eistre, Marleen Mehiste ja Teet Dimitriev, lisaks on õh­tuste muusikasaadete tegijad. Reklaamipoolega tegeleb meeskonnas Andrus Keskra.

Raadio Viru programm kestab hommikul kuuest õhtul kaheksani, eesmärk on pikendada programmi õhtul kella kümneni. "Täistunniuudistes tahame edastada palju kohalikke uudiseid, samuti panna rohkem rõhku Ida-Virumaale," rää­kis Kaido Kaasik.

Uudiseid Raadio Viru meeskond ise ei tee, need leitakse in­ternetist. Esmaspäeviti kõlavad jätkuvalt linnauudised, mis salvestatakse Rakvere linnavalitsuses.

Lähiajaprojekt on kahetunnine saade pühapäeviti, kus aktiivsemad keskkooliõpilased arutlevad enda välja käidud teemal. Raadio kodulehel on loomisel saadete järelkuulamise võimalus.

"Inimestele on jäänud Raadio Virust halb maik, püüame kõikide jõududega mainet parandada, sest raadio on käinud väga palju käest kätte, tegijad ja formaat on pidevalt muutunud. Tahaks taastada vanad ideed, et oleks kuulamist kõigile," rääkis Kadi Eigi.

Tänaseks on tehtud ka tehnilised parandused ja edastatava heli kvaliteet on paremaks muutunud, selle nädala alguses muudeti veel raadios mängitava muusika valikut, mis on nüüd varasemaga võrreldes rahulikum.

"Mina olen tegelnud raadioga alates 18. eluaastast ehk siis neli aastat. Esialgu tegin õhtust saadet. Tol ajal oli Tanel Raudla programmijuht ja ju ta siis nägi minus potentsiaali, et võttis mind ka päevasesse prog­rammi. Vahepeal tuli tööpakkumine pealinna ning olin seal. Kuid tundsin, et tahan ise midagi korda saata. Tehti pakkumine siin ja tulingi tagasi," jutustas Kaido Kaasik.

Rõhk on kohalikul
"Tahame teha kohalikku raa­diot, me ei ürita matkida üle­riigilisi raadioid, sest nemad teevad niikuinii paremini. Ei saa midagi parata, sest nende võimalused on hoopis teised," lisas Kadi Eigi.


"Aga proovime teha omalaadset programmi. Õhtused saated, näiteks kolmapäevane "Jukebox", mis tutvustab muusikat. Gunnar Viese alustatud "Greenist greenini" on jätkuvalt eetris, seda teeb nüüd Elvis Eifert," täiendas Kaido Kaasik.

Raadiotegijate sõnul on väga populaarsed raadiomängud, kus loositakse välja auhindu.

Vastavalt ringhäälinguseadusele väljastab kultuuriministeerium regionaalseid ringhäälingulube kuni viieks aastaks. Osaühing MKS Grupil on kehtiv luba kuni 16. novembrini 2009.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles