Juhtkiri: Reformipelglik reformierakond

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Nüüd võime enam-vähem kindlad olla, et lahkarvamuste poolest tuntud praegune valitsuskoalitsioon ei suuda pikalt oodatud haldusreformi sellel aastal teoks teha.


Kindlasti leidub neid, kes plaksutavad reformi venitamise peale käsi, teine osa aga võtab seda valulisemalt.



Kui aasta tagasi regionaalministri koha vastu võtnud Isamaa ja Respublica Liidu poliitik Siim Valmar Kiisler mõne nädala eest uue kava lauale pani, tundus see paljudele ootamatult radikaalne, teised nimetasid seda aga juba rajoonide ajal läbiproovitud variandiks. Kolmas osa arvas, et olgu või niisugune, peaasi on, et midagi tehakse.



Kuid IRLi partnerid valitsuskoalitsioonis muutusid ühtäkki väga ettevaatlikuks.



Kindlasti mõ­jutavad siin kõikide tegevust lähenevad valimised.



Sotsid pakuvad Kiisleri kavasse täiendusi, reformierakond on aga igasuguste reformide puhul suisa piduriks osutunud, kartes ilmselt enne valimisi enesele vastutust võtta.

Kui enne oldi vastu haldusreformile, siis eile andsid reformarid tuld majandusminister Juhan Partsi majanduse elavdamise tugipaketile.

Jääb vaid nentida, et sellises luik-haug-vähk-valitsuses on raske midagi korda saata või muuta. Ja ega enne midagi liigutama ei hakata, kui sügisesed valimised on seljataga.

Üleeile külastas regionaalminister Siim Valmar Kiisler Virumaa Teataja toimetust ja nentis kahetsusega, et suurt lootust ta reformi elluviimiseks veel tänavuse aastanumbri sees ei hellita.

Seega stagnatsioon haldusteemal jätkub, ja seda veel määramata ajaks, kuni esimesed omavalitsused pankrotti hakkavad minema.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles