Virulased saavad tüki oma õunapuust lauluväljakule saata

Aarne Mäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öölaulupidu «Märkamisaeg»
Öölaulupidu «Märkamisaeg» Foto: Artur Sadovski

Tallinna lauluväljaku pinkide valmimises saab osaleda iga virulane, kui tal on pakkuda sobivat puitu pingi otsa süvisesse paigaldatava litrikese jaoks.


Lauluväljaku pingistamise konkursi võitnud Elke Mööbli projektijuht Priit Verlin ütles, et talle on juba praegu mitu inimest helistanud ja pakkunud oma koduhoovis saetud õunapuud.

Kuusest tehtava pingi otsa pannakse kokku kaheksast erinevast Eestimaal kasvavast puust litrike, et tihendada sidet Eesti ja kõikide eestimaalaste pühapaiga - Tallinna lauluväljaku vahel. Peale õunapuu vajatakse kadakat, toomingat, pihlakat, tamme, sangleppa, saart ja pärna.

Verlin ütles, et kui on olemas piisava jämedusega sirget tüve (peenem ots umbes 14 sentimeetrit), siis palutakse sellest annetusesoovist talle teada anda aadressil priit.verlin@gmail.com.
Pingid peavad valmima juba sellesuviseks juubelilaulupeoks ning puit pinkide tarvis saetakse Kunda lähedal Katela saekaatris ja viimistletakse Sõmeru mööblifirmas Supra, eemaldatavad metalljalad tehakse Kihlevere töökojas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles