Kunda ettevõtja Einar Vallbaum pettus keskerakonnas

Aarne Mäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Einar Vallbaum.
Einar Vallbaum. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kahtedel riigikogu valimistel keskerakonna nimekirjas edutult parlamenti kandideerinud Kunda ettevõtja ja linnavolikogu aseesimees Einar Vallbaum pani lauale lahkumisavalduse keskerakonnast välja astumiseks, sest on senises koduparteis tõsiselt pettunud.

Vallbaum ütles, et paljuski on ta keskerakonda uskunud, kuid näiteks nende poolt välja käidud astmelise tulumaksu kehtestamisega polnud ta juba algusest peale nõus.

Põhiliseks tõukejõuks keskerakonnast lahkumiseks said tema jaoks neli asja. „Esiteks keskerakonna käitumine aprillirahutuste ajal. Olen Eesti riigi patrioot ja ma ei saanud kuidagi nõustuda keskerakonna liidrite pehmelt öeldes kummalisevõitu seisukohtadega antud küsimuses.

Teiseks keskerakonna pidevad korruptsiooniskandaalid, mis ei näita kuidagi raugemise märke. Kolmandaks.

Keskerakond on pidevalt rääkinud vajadusest majandust turgutada, kuid paraku on need jäänud vaid tühjadeks loosungiteks, millele konkreetseid tegusid ei järgne. Viimane piisk karikasse oli uuele töölepinguseadusele vastuhääletamine.

Neljandaks. Keskerakond on esinenud valimistel alati hea tulemusega, kuid valitsuses on teda väga harva olnud. Selles osas tuleks eelkõige erakonna juhtidel peeglisse vaadata ja endalt küsida, miks see nii on," põhjendas Vallbaum oma väljaastumist.

Võimalik, et Vallbaum võtab poliitikas üldse aja maha, sest majanduslikult keerulistel aegadel on vaja pöörata rohkem tähelepanu oma firmadele.

Vallbaum omab transpordiettevõtet Lajos ja on Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsiooni president. Samas märkis ta, et on avatud kõikidele pakkumistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles