Peatreener Vahtra: sain naistest kätte ainult 30 protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiste võrkpallikoondise peatreener Peeter Vahtra..
Naiste võrkpallikoondise peatreener Peeter Vahtra.. Foto: Toomas Huik.

2009. aasta Euroopa meistrivõistluste valikturniiril Zagrebis Horvaatiale, Bulgaariale ja Soomele 0:3 alla jäänud Eesti võrkpallinaiskonna peatreeneri Peeter Vahtra sõnul leidub tema hoolealustel potentsiaali oluliselt rohkem, kui need kolm mängu näitasid.

«Sain naistest kätte ainult 30 protsenti,» lausus Vahtra Eesti Võrkpalli Liidule. «Muud rohtu olukorra parandamiseks pole, kui võimalikult palju koos trenni teha ja tugevate võistkondade vastu mängida. Siis hakkavad asjad paika loksuma.»

Vahtra hinnangul vedas Eestit avamängus Horvaatia vastu alt servi vastuvõtt. «Tüdrukutel oli väike värin sees. Kuigi numbrid seda ei peegelda, oli mäng normaalne. Kaites oli tugevate löökide vastu võtmisel ehmatus suurem kui asi väärt,» kirjeldas Vahtra.

Ainsaks tõrvatilgaks meepotis kujunes laupäevane matš jõukohaseima vastase Soomega. «Tegu oli selle kevade musta auguga. Välisklubides leiba teenivad soomlannad näitasid oma taset, eriti kindlalt tegutses nurgaründaja Saara Esko. Ta lööb meie, Horvaatia ja Bulgaaria vastu praktiliselt kõik pallid punktiks. Meie kukkusime aga totaalselt ära, kõik hakkas pihta kehvast servi vastuvõtust,» märkis Vahtra.

Kuna enamik koondislastest saabub Eestisse homme öösel, ei õnnestu enne reedest pühapäevani Bulgaarias Gabrovos peetavat viimast turniiri kodus ühtegi treeningut teha. Bussiga alustatakse Riia lennujaama teekonda kolmapäeva südaöösel, neljapäeva varahommikul lennatakse sealt Sofiasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles