Saudi Araabias kaotas naine Facebookis suhtlemise tõttu elu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mosleminaine. Foto on illustreeriv
Mosleminaine. Foto on illustreeriv Foto: AFP / Scanpix

Range islamimaana tuntud Saudi Araabias kaotas elu  noor naine, kes avastati suhtlemas Facebookis.

Riyadhi politsei andmetel tappis naise tema isa, kirjutab al-Arabiya internetiväljaanne.

«Uurimine näitas, et naist peksti ja siis tulistati, mille tagajärjel ta suri. Isa väidete kohaselt avastas ta oma tütre internetis võõra mehega suhtlemas,» lisas politsei esindaja.

Juhtum on Saudi Araabias laialdast vastukaja leidnud ja kohaliku ajakirjanduse sõnul tekitab suhtlusportaal Facebook moslemite ühiskonnas pingeid.

«See suhtlusportaal rikub meie noorte mõtlemist ning käitumistavasid. Facebook on uks keelatud himudeni. Noored naised ja mehed kulutavad suuremaid summasid mobiiltelefonide ja interneti peale kui söögi peale,» arvas kohalik moslemijuht Ali al-Maliki.

Al-Maliki arvates on Saudi Araabias  Facebooki tõttu tekkinud ka homoseksuaalseid suhteid.

«Rohkem kui 6500 inimest on andnud oma allkirjad petitsioonile, millega nõutakse Saudi Araabias Facebooki keelustamist,» lausus moslemijuht.

Kinnitamata andmetel kasutab selles naftariigis Facebooki suhtlusportaali umbes 30 000 inimest. Kohalikud naised suhtlevad varjunime all ja panevad oma foto asemel üles mõne koomiksitegelase pildi. Saudi Araabia noorte kinnitusel on see suhtlusportaal tihtipeale ainus koht, kus nad ilma perekonna vahelesegamiseta saavad inimestega tutvuda ja suhelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles