Kunstikuuik flirdib ja vildib

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aili Raudsepp ahvatleb põnevate ehete ja isikupärase stiiliga panustama omanäolisusse.
Aili Raudsepp ahvatleb põnevate ehete ja isikupärase stiiliga panustama omanäolisusse. Foto: Meelis Meilbaum

Vahelduseks kapist välja tulekutele pisteti kuus kunstnikku kappi. Klaaskappi. Ehetena, graafikana, kottidena. Pildistena ja vildistena. Kui nimed kokku loeti, oli neid hoopis üheksa.

Kuue Rakvere kunstniku – Riho Hüti, Aili Raudsepa, Eveli Variku, Jule Käen-Tormi, Riina Runneli ja Eve Terase – looming flirdib ja sätendab. Tummiseid toone lisavad Olivia Lipartia, Sven Saag ja Katrin Valdre. Nemadki olid hiljuti Rakveres. Näitustega. Teosed, mis lausa meelitavad näppima ja külge sättima, on targu paigutatud klaaskappidesse. Lääne-Virumaa keskraamatukogus avatud näitus “Kuuelt kodulinna kunstnikult” tutvustab Rakveres tegutsevate loojate väikevorme.

Lääne-Virumaa keskraamatukogu arendusspetsialist Tiina Kriisa ütles, et näituse eesmärk on tutvustada raamatukogu lugejatele kohalikke kunstnikke. “Tegemist on väga eriilmeliste kunstnikega,” sõnas ta. Ehkki kunstirahvast on Rakveres palju rohkem, kutsuti kuus sellepärast, et just niipalju on raamatukogus klaaskappe. Kolm külalist tekkis juurde sellest, et Rakvere teatri peakunstnik Eveli Varik otsustas oma kappi jagada kolleegidega, kel on praegu või oli hiljaaegu teatris näitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles