Raamatukogu kingib varasele tunni

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene hommik uues teenindusletis, kus lugejal võimalus raamatud tagastada ning tellitud teavikud kätte saada, kujunes Urve Salakule ja Liia Lassile töiseks. Raamatuid tuli ja läks tubli virna jagu.
Esimene hommik uues teenindusletis, kus lugejal võimalus raamatud tagastada ning tellitud teavikud kätte saada, kujunes Urve Salakule ja Liia Lassile töiseks. Raamatuid tuli ja läks tubli virna jagu. Foto: Marianne Loorents

Varane lugeja, kes enne kella kümmet tulutult Lääne-Virumaa keskraamatukogu ust sikutanud, võib ootamatusest pikali kukkuda. Uks on lahti! Sees ootab üllatus: garderoobi asemel on nüüd keskne teeninduslett.

Lääne-Virumaa keskraamatukogu astus sammu hommikusse, tegi pöörde laenutusse ja muudab külastaja päeva alguse mõnusaks. Tund aega senisest varem ehk kella üheksast on lahti raamatukogu esimene korrus, kus asub laenutuslett ning on avatud uks ilukirjanduse ja ajalehtede juurde. Lisaks värsketele ajalehtedele tuleb lugeja käeulatusse varsti ka kohviautomaat, et raamatukogus saaks veeta sisukalt ja mugavalt päeva alguses tekkivaid vabu hetki.

Lääne-Virumaa keskraamatukogu direktor Kaili Õunapuu-Seidelberg selgitas, et kuna majas on kitsas, võeti eesmärk paigutada asju ümber nii, et kõigil oleks mugavam. “Tänu sellele tekib esimesel korrusel rohkem ruumi, just mõnusaid istumiskohti, kus raamatuga tutvuda,” lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles