Täiskasvanuile pakutakse individuaalset arvutiõpet

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitus on oluline eelkõige neile, kes end arvutit kasutades veel mugavalt ei tunne.
Koolitus on oluline eelkõige neile, kes end arvutit kasutades veel mugavalt ei tunne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Oktoobris alustab Lääne-Virumaa keskraamatukogu arvutialaste nõuandetundidega täiskasvanutele.

Statistikaameti 2013. aasta andmetel kasutab 50–64aastastest inimestest internetti (seega veel tööealised inimesed) vaid 63% ning 65–74aastastest 31%. Ometi annab arvutikasutamise oskus eeliseid tööturul ja parandab elukvaliteeti. Arvuti ja interneti pakutavad võimalused üha kasvavad, ning seda mitte ainult info, vaid ka teenuste puhul.

Eelnevatel aastatel on raamatukogu korraldanud täiskasvanute arvuti- ja infootsingualast algkoolitust rühmadele.

Praktika näitas, et inimeste eelnevad oskused ja vajadused on väga erinevad ning kõiki rahuldavat koolituskava kokku panna on keeruline. Sellest tingitult lähtub raamatukogu sel hooajal igast inimesest eraldi ja hakkab pakkuma personaalset koolitust. Individuaalne lähenemine võimaldab õppijal saada vastused just teda huvitavatele küsimustele.

Koolitajad on raamatukogu töötajad. Teemadering lähtub raamatukogu infotehnoloogilistest võimalustest ja koolitajate kvalifikatsioonist. See tähendab eelkõige elementaarset arvuti kasutamise oskust ning interneti pakutavaid võimalusi – infootsing, ID-kaardi kasutamine, e-posti aadressi tegemine ja muu taoline.

Kindlasti ei õpetata nendel koolitustel spetsiifiliste programmide kasutamist, sest vastavat tarkvara ja ka õpetajaid raamatukogul ei ole.

Korraga võetakse tundi üks kuni kolm õppijat, kelle huvid eelnevalt välja selgitatakse. Kui õppija tunneb, et ühest korrast jäi väheks, võib ta järgmisel korral uuesti tulla, kuni asi lõpuks selge.

Esimene nõuandetund on 8. oktoobril kl 15. Tunnid toimuvad kolmapäeviti iga kahe nädala tagant. Vajalik on eelnev registreerimine telefonil 322 5971 või 322 5970 või e-posti aadressil lea@lvkrk.ee.

Registreeruda saab ka raamatukogus kohapeal I korruse teenindusletis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles