Lugemiskoer Hectori töökoht on raamatukogus

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugemiskoer on aidanud paljusid lapsukesi. Praegu käib tema juures usinalt oskusi täiendamas 2. klassi poiss Mihkel, kelle sõnul talle Heku  ja lugemine väga meeldivad.
Lugemiskoer on aidanud paljusid lapsukesi. Praegu käib tema juures usinalt oskusi täiendamas 2. klassi poiss Mihkel, kelle sõnul talle Heku ja lugemine väga meeldivad. Foto: Marianne Loorents

“Kus on koera koht?” võib küsida nõudlikult mõnigi lugeja. Vastus on peidus raamatukogus. Loomulikult. Seda teab iga laps, kes Hekut, peenemalt öeldes basset Hectorit seal kohanud.

Muidugi ei käi koer kogus raamatuid lugemas, vaid hoopis lugemist kuulamas. Sest ametilt on ta lugemiskoer, kes aitab väikesel inimesel tähti sõnadeks seada. Koer kui vahetu, sõbralik ja kannatlik kuulaja oskab seda hästi, ta ei anna hinnanguid, ei kiirusta ega laida väikest lugejat.

Kui uhke tiitliga kutsu tuli raamatute kodu uksest sisse, hoidis ta oma perenaise Riina Roobergiga silmsidet. Jah, Riina on tema perenaine, kuid sellest tähtsam on tiitel – koerajuht. Tema ülesanne on toetada nii last kui koera ja emalikult hoolitseda, et kõigil oleks tore ja turvaline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles