Rändkirjanike mõttehetked

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanduslikus kõnetunnis vestlesid lugejatega elust ja loometööst kirjanduseuurija Maire Liivamets ning kirjanikud Olavi Ruitlane, Indrek Koff ja Mait Vaik.
Kirjanduslikus kõnetunnis vestlesid lugejatega elust ja loometööst kirjanduseuurija Maire Liivamets ning kirjanikud Olavi Ruitlane, Indrek Koff ja Mait Vaik. Foto: Agnes Aus, Internet, montaaž

Kirjanikud kogunesid taas parvedesse ning lehvisid mööda Eestit. Sügisene Sõnaränd tõi Virumaale Olavi Ruitlase, Indrek Koffi, Mait Vaigu ja Maire Liivametsa. Lugejat vaatama. Mõtteid jagama.

Kes on ned 3 + 1? Olavi Ruitlase luule ja proosa ulatub inimese sisust kroonu ja (skandaalse) naiseni, värsked tuuled kannavad teda bestselleriga “Vee peal”. Indrek Koff on eesti kirjanduse kolmeraudne: tõlgib prantsuse keelest, on lastekirjanik ja muidukirjanik. Mait Vaik on kirjutanud rohkem ja vähem pööraseid raamatuid ning mässab luule ja muusikaga.

Maire Liivamets, kelle esseed ja arutlused Virumaa Teataja lugejale tuttavad, teenib leiba sellega, et loeb eesti kirjandust. Igatahes väitis ta seda ise, kui astus kuulajate ette Lääne-Virumaa keskraamatukokku jõudnud kirjanike sügistuuril Sõnaränd. Tema tegemistest väga palju teada ei saanudki, ikka pistis ta jutuotsa mõne kirjaniku pihku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles