Raamatukogupäevadel kohtume raamatukogus

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõõmus hetk mullustelt raamatukogupäevadelt, kus poemäng täies hoos.
Rõõmus hetk mullustelt raamatukogupäevadelt, kus poemäng täies hoos. Foto: Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Üle-eestilised raamatukogupäevad, mille seekordne tunnuslause on “Kohtume raamatukogus!”, tuletavad meelde, et raamatukogu ei ole vaid pikad riiulite read, raamatud ja arvutid, vaid mõnus kohtumispaik, kus võib oodatult või ootamatult saada kokku paljude huvitavate inimestega – kirjanikega, uute ja vanade sõpradega ...


Mitmesuguseid ettevõtmisi toimub neil päevil raamatukogudes üle Eesti ning ohtralt tegevust pakub raamatukogupäevade programm ka Lääne-Virumaal.

Uhtna raamatukogus on vaba laenutuslett, kus kõigil on võrdsed võimalused tulla ja olla raamatukogu direktor. Pakkumist raamatukogutöös kätt proovida kasutavad ka osavallavanem Mart Pruul Simuna raamatukogus ja linnalehe toimetaja Ebe Pilt Kunda linnaraamatukogus. Lääne-Virumaa keskraamatukogus tuntud inimesi sel aastal leti taga ei näe, küll aga on võimalus igal soovijal 24. ja 25. oktoobril raamatukogutööd proovida iseteeninduse vormis ning teha giidi saatel ringkäike kõikidesse raamatukogu soppidesse.

Sõmeru raamatukogus on 21. oktoobril Voldemar Kuslapi mälestusteraamatu “Voldemar Kuslap. Minu muinaslugu muusikas” esitlus-kontsert. 24. oktoobril toimub Lääne-Virumaa keskraamatukogus kohtumine Contraga, kes tutvustab verivärsket luulekogu “Okseoksjon”.
Väike-Maarja vallaraamatukogus kõneleb 25. oktoobril kodukandi ajaloost läbi oma raamatute Heino Ross, Viitna raamatukogus vaadatakse ühiselt S. Gordejeva filmi “Rukkilõikus Altjal”.

Keskraamatukogus saavad kodused väikelapsed samal päeval osa Jututare muinasjutuhommikust, kus jutustatakse Tiia Selli lugu konnast, kes tahtis moega kaasas käia, lastevanematele ja kõigile teistele huvilistele toimub loeng “Targalt internetis”, kus Tarmo Rosenfeldt räägib internetiohutusest – mis on internet ja mis asju lapsed seal ajavad, millised ohud neid varitsevad ja kuidas täiskasvanud saavad selle maailma ohutumaks muuta.

Kunda linnaraamatukogus on 26. oktoobril kohtumine ajakirjanik Rein Sikuga, Haljala kirjandusringis 27. oktoobril õhtupoolik Debora Vaarandi luulega ning 1. novembril tuleb Lääne-Virumaa keskraamatukogus e-raamatu päev, mis annab hea võimaluse tutvuda lugerite, e-raamatute ja nende hankimisvõimalustega.

Kuna raamatukogupäevade aega jääb koolivaheaeg, pakutakse palju tegemist lastele. Keskraamatukogu lasteosakonnas saab meisterdada, kasutades selleks kõikvõimalikke sügisesi looduslikke materjale.

Koolivaheaja pärastlõunad on põnevaid tegevusi täis ka Muuga raamatukogus. Tudu lapsed saavad 28. oktoobril teha tutvust ööraamatukoguga.

Lisaks arvukatele kohtumistele on neil päevil raamatukogudes hulgaliselt näitusi ja väljapanekuid. Keskraamatukogus eksponeerivad oma töid Athena kunstikooli õpilased. Lasteosakonnas saab raamatukogupäevadel vaadata näitust joonistusvõistluse “Joonistame kodulinna” töödest.

Võistluse korraldasid Lääne-Virumaa keskraamatukogu ja Rakvere sõpruslinna Lapua linnaraamatukogu. Rakvere 3.–6. klasside laste joonistused kodulinnast saadetakse Lapuale, kust saadakse vastu Lapua laste pildid nende kodulinnast. Parimaid kodulinnajoonistajaid auhinnatakse keskraamatukogus 31. oktoobril.

Välja antakse ka viis eriauhinda: humoorikaim joonistus, põnevaima või meisterlikuma tehnikaga joonistus, värvirõõmsaim joonistus, kõige originaalilähedasem ja detailirohkem joonistus, parim raamatukogu kujutav joonistus.

Üksikasjalisemat teavet raamatukogudes toimuva kohta saab raamatukogude veebikülgedelt. Kohtume raamatukogus!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles