Lembitu Kuuse esitleb raamatut “Suur spordi mälumäng”

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembitu Kuuse.
Lembitu Kuuse. Foto: Priit Simson / Postimees

Neljapäeval, 15. detsembril kell 17 on Lääne-Virumaa Keskraamatukogusse oodatud spordihuvilised inimesed, kel on vahel kombeks ka oma mälu testida ning maailma spordielu tähtsündmusi enda jaoks süsteemi sättida.

Meile 30 aasta jooksul kaamera ja mikrofoni kaudu olulisi spordihetki vahendanud tuntud telemees Lembitu Kuuse astub seekord rahva ette hoopis raamatu autorina. Ta on seadnud kaante vahele tuhat põnevat spordifakti õige iselaadi vormis: raamat soosib kodust ajugümnastikat ning on kokku pandud küsimuste, vastuste ja kommentaaridena.

“Loodan, et see raamat ja need tuhat küsimust spordist pakuvad mõnusat ajaviidet nii asjatundjatele kui spordist ehk veidi kaugemal olijaile, nii lastele kui nende emadele-isadele ning miks mitte vanaemadele-vanaisadelegi. Nende tuhande küsimusega pidasin aga väga oluliseks ka teadasaamist – vastuses on reeglina püütud anda ka taustainfot ning üht-teist olulist lahti seletada. Kõige toredam oleks hoopis, kui seegi küsimuste raamat huvi spordi vastu süvendaks. Mõtelda on mõnus – nagu sportigi teha!”, kirjutab autor saatesõnaks oma raamatu tulevastele lugejatele.

Selle raamatu abil saab lugeja avastada üllatavaid seoseid tuntud inimeste ja nende omaaegsete spordisaavutuste vahel, meenutada ootamatuid ning kummalisi juhtumeid emotsiooniderohkes spordielus nii Eestis kui laias maailmas. Nagu pealkirigi ütleb – puremist ootab tuhat põnevat spordipähklit.

Raamatu saamisloost saab täpsemalt küsida Lembitu Kuuselt endalt ning vastsele spordiraamatule annab lisaväärtust autori käega kirjutatud autogramm.

Rakvere kirjandusklubi teine aastalõpukülaline Andrei Hvostov andis teada, et peab oma 14. detsembriks välja kuulutatud Rakvere külastuse kahjuks uude aastasse edasi lükkama. Täpsem info selle kohta, mil saame Andrei Hvostoviga rääkida tema raamatust „Sillamäe passioon“, ilmub ajalehes ja raamatukogu veebilehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles