Tuul lennutas osa raamatukogu katusest minema

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuul viis osa keskraamatukogu katusest.
Tuul viis osa keskraamatukogu katusest. Foto: Aarne Mäe

Tormituul kangutab Rakveres Lääne-Virumaa keskraamatukogu katust ning on sellelt neli plekktahvlit minema lennutanud. Raamatukogu ümbrus on liiklusele suletud, linnajuhid koostöös politsei ja päästeametnikega on kokku kutsunud kriisimeeskonna.


Linnapea Andres Jaadla ja abilinnapea Ain Suurkaev sõidavad linnas ringi, tutvumaks olukorraga. Päästjatel on tulnud kõrvaldada mitu teele langenud puud ja puuoksi. Jaadla sõnul jätkab tuul oma laaastamistööd, muu hulgas nägid nad Lilleoru kergliiklusteel ka kaht teele langenud elektriposti.

Linlastele valmistab muret ka Rakvere gümnaasiumi katus, kust kostab kolinat. Linnapea andmetel aga ei ole praegu põhjust karta, et tuul suudaks gümnaasiumi katuse taas lõhkuda.

Tuule tõttu on murdunud ka puid Rakvere linnametsas.

Tormituul rebis ka Rakvere ordulinnuse tornist lipu ning tegi siin-seal veel pahandust. Lääne-Virumaa keskraamatukogu katuse rebeneda ähvardanud osad aga on nüüd piisavalt kõvasti konstruktsioonide külge kinnitatud ning enam ei tohiks sealt ühtki tükki rebeneda.

Laial tänaval on liiklus taas avatud, vaid Posti tänav jääb raamatukogu juures liiklusele suletuks. Linnavõimud on koos politseinike ja päästjatega valmis reageerima uutele ootamatustele, töös on linna poolt palgatud saemeeste brigaad, kes kõrvaldab teedele langenud puid.

Linlastel palutakse olla tänaval liikudes väga ettevaatlik.

Linnapea Andres Jaadla sõnul käitub tormituul Rakveres kummaliselt - näiteks Laial tänaval on väga tugeva tuulega tuulekoridor, samas võib mõnikümmend meetrit eemal valitseda täielik tuulevaikus. Selliseid tuulekoridore vaheldumisi tuulevaiksete aladega on Rakveres mitmel pool, märkis linnapea.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles