Fotonäitus “Suur süda - tugevad käed”

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto näituselt “Suur süda - tugevad käed”
Foto näituselt “Suur süda - tugevad käed” Foto: Anne Helene Gjelstad

Alates 3. jaanuarist saab Lääne-Virumaa keskraamatukogus vaadata norra fotograafi Anne Helene Gjelstadi Kihnu-ainelist fotonäitust “Suur süda - tugevad käed”.

Fotodel on jäädvustatud Kihnu ja Manija auväärsesse ikka jõudnud naiste elu ja rikkalik kultuuripärand. Traditsioone au sees hoides kannavad need eakad naised vanade kommete kohaselt endiselt rahvarõivaid ja annavad järeltulevatele põlvedele edasi oma käsitööoskusi.

Fotonäitus “Suur süda, tugevad käed” on soe ja südamlik kummardus kultuurile, millega kokkupuude muutis Anne Helene Gjelstadi elu. Käsitöökunstniku haridusega, mitte väga edukas ärinaises ärkas leinavaid Lemsi küla naisi vaadates fotokunstnik, kes nelja aastaga kogunud auhindu ja tuntust nii Norras kui väljaspool seda.

Näitus, mis on juba ehtinud Pärnu Uue Kunsti Muuseumi ja Riigikogu seinu jääb Lääne-Virumaa Keskraamatukogu 1.korrusel avatuks 4. veebruarini, et seejärel mööda erinevaid näitusesaale mööda Eestimaad edasi rännata.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles