Tamsalus muutub soojatootmine tõhusamaks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamsalu katlamajas kasutatakse kütteks ka põhku. Fotol Tamsalu Kalor AS juhataja Neeme Malva.
Tamsalu katlamajas kasutatakse kütteks ka põhku. Fotol Tamsalu Kalor AS juhataja Neeme Malva. Foto: Tairo Lutter

AS Tamsalu Kalor kavatseb tänavu katlamajja paigaldada suitsugaaside puhastamise seadme ehk pesuri.


“Selle tulemusena väheneb õhusaaste ja tõuseb katla efektiivsus, tänu väljuvate suitsugaaside jahutamisele 50 kraadini,” rääkis aktsiaseltsi Tamsalu Kalor juhataja Neeme Malva. Katlamajja paigaldatakse ka uus, 30 meetri kõrgune korsten.
Renoveerimistöid rahastab ligi pooles ulatuses Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) atmosfäärikaitse programmist ning need lähevad kokku maksma 312 000
eurot. Omaosaluse katteks võttis Tamsalu Kalor AS pangast laenu.
Tööd teeb riigihanke võitnud AS Agrosilva, kes kasutab soome tehnoloogial ehitatud Condens pesurit. Renoveerimine peaks lepingu kohaselt lõppema oktoobris.
Suitsupesuri paigaldamine võetakse ette ka seetõttu, et hoida soojahinda võimalikult madalana, Neeme Malva sõnul püütakse säilitada praegune hinnatase.
Tamsalus, kus kasutatakse kütusena hakkpuitu ja mõningal määral ka põhku, on praegu soojahind üks madalamaid Eestis.
Kehtiv hind megavatttunni eest on 50.43 eurot (hinnale lisandub käibemaks) ning seda ei ole tõstetud alates 2007. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles